Czerwony kapturek.

Opis

Forme wysmarowac tluszczem, wisnie umyc, pozbyc sie pestek. Jesli mamy kompot z wisni- odcedzamy, sok zostawiamy. Odkladamy ca 16 wisni, reszte obkulamy w mace. Maslo lub margaryne,100 g cukru, paczke cukru wanilinowego, szczypte soli ucieramy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy 150 g... Czytaj więcej...

Składniki

  • tluszcz do wysmarowania formy
  • 600 g swiezych wisni + 400 ml soku z wisni lub 1 sloik kompotu z wisni bez pestek (720 ml)
  • 100 g miekkiego masla lub margaryny
  • 100 g + 50 g + 2 lyzki cukru
  • 2 cukru wanilinowego
  • 1 szczypta soli
  • 2 srednie jaja
  • 150 g + 1 lyzka maki
  • 1 1/2 lyzki proszku do pieczenia
  • 2 lyzki (60 g) nutelli
  • 500 ml + 200 ml kremowki
  • 3 opakowania smietan-fix
  • 500 g kwarku lub trzykrotnie zmielonego twarogu
  • 2 opakowania polewy do trotow czerwony kolor ( Tortenguss )
  • ca. 20 g kulek z gorzkiej czekolady do ozdobienia tortu
  • okragla forma do ciast (26 cm Ø)