Jabłecznik królewski

Opis

Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka, cukier dalej ubijać. Dodać proszek do pieczenia i... Czytaj więcej...

Składniki

  • Biszkopt:
  • 5 jajek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 szklanki mąki
  • niepełna szklanka cukru
  • Masa jabłkowa
  • 3 słoiki 0,5 l jabłek utartych na tarce. Ja dałam jabłka zabarwione sokiem z aroni.
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 łyżkę żelatyny
  • Krem:
  • 1 litr mleka
  • 4 budynie waniliowe
  • Cukier tyle ile pisze na opakowaniu budyni
  • 2 kostki margaryny lub masła
  • Masa kokosowa:
  • 0,5 kostki margaryny
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 0,5 szklanki cukru