Kruchec biszkoptowy

Opis

Do mąki dodać jajko, cukier, margarynę, miód, sodę oczyszczoną i wymieszać, a następnie wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części, każdą część rozłożyć w wysmarowanej tłuszczem prostokątnej... Czytaj więcej...

Składniki

  • Ciasto kruche:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • ½ szklanki cukru
  • 1 jajko
  • 15 dag margaryny
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • ¾ szklanki cukru
  • ½ szklanki mąki pszennej
  • ½ szklanki mąki ziemniaczanej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • Krem:
  • ½ litra mleka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • ½ szklanki cukru
  • 25 dag margaryny
  • Do dekoracji:
  • gotowa polewa czekoladowa