Miodownik z masą budyniową

Opis

Ciasto: wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do malaksera i wyrabiamy na jednolitą masę. Dzielimy na 3 części i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 12-15 minu... Czytaj więcej...

Składniki

  • *ciasto miodowe:
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 kostki margaryny
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
  • 3 łyżki miodu
  • 1/3 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • ************
  • *masa budyniowa
  • 3 szklanki mleka
  • 50g masła
  • budyń waniliowy
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • *************
  • *poncz
  • 3 łyżki rumu
  • 9 łyżek wody
  • *************
  • *polewa
  • 1 łyżka mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 1/3 kostki margaryny
  • 1/3 szklanki czekolady rozpuszczalna
  • orzechy włoskie do posypania