Różowy budyniowiec z jabłkami

Opis

Jabłka: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o większych oczkach. Smażyć w rondelku ok. 10 min., dodać potem rodzynki oraz cukier i kaszę mannę. Bud... Czytaj więcej...

Składniki

  • Ciasto:
  • * 3 szklanki mąki
  • * 3/4 szklanki cukru
  • * cukier waniliowy 16g
  • * 2 jajka
  • * 3/4 kostki margaryny
  • * 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Jabłka:
  • * 1 kg jabłek
  • * 1/4 szkl. cukru
  • * 1/4 szkl. kaszy manny
  • * garść rodzynek słutanek
  • Budyń:
  • * 1 duży budyń malinowy (bez cukru) ugotowany w 3 szklankach mleka
  • * 4 łyżki cukru
  • * 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
  • * 1 łyżka mąki pszennej