Ryż na mleku z jabłkami i budyniem

Opis

1. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie cząstki. Na dno garnka wlewamy odrobinę wody, wrzucamy jabłka i smażymy, dość często mieszając. Dodajemy cukier i cynamon. W trakci... Czytaj więcej...

Składniki

  • Na 5 porcji:
  • Ryż:
  • 2 woreczki ryżu
  • po 2 niepełne szkl. wody i mleka
  • Jabłka:
  • 5 jabłek
  • 2 płaskie łyżki cukru
  • 3 łyżeczki cynamonu
  • kilka łyżek wody
  • [opcjonalnie woda do podlania]
  • Dodatkowo:
  • mleko do uzupełnienia w ryżu i 0,5 l do budyniu
  • op. budyniu waniliowego z cukrem
  • dekoracja: kilka rodzynek, kakao prawdziwe, posypka czekoladowa