Sernik z jogurtu greckiego

Opis

Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę dodając stopniowo cukier, ciągle ubijając dodajemy żółtka. Do masy jajecznej wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.... Czytaj więcej...

Składniki

  • BISZKOPT:
  • 3 jajka
  • 3 kopiaste łyżki cukru
  • 3 kopiaste łyżki mąki
  • Trochę proszku do pieczenia
  • MASA JOGURTOWA:
  • 620 g jogurtu greckiego
  • 4 jajka
  • 120 g margaryny stopionej i wystudzonej
  • ½ szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 budyń śmietankowy
  • Otarta skórka z 1 cytryny
  • PONADTO:
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • 200 g czereśni z rumu (nalewki) lub suszone czereśnie namoczone w rumie