Zając po polsku w śmietanie

Opis

Wodę zagotować z octem, przyprawami i obranym, pokrojonym w plasterki czosnkiem, ostudzić. Mięso umyć, podzielić na porcje, ułożyć w kamionkowym naczyn... Czytaj więcej...

Składniki

  • comber i uda zajęcze
  • 5 plastrów surowego boczku
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu
  • 3/4 szklanki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • Marynata:
  • 2 szklanki wody
  • 2 łyżki octu 10%
  • 1 liść laurowy
  • 10 ziaren czarnego pieprzu
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 3 suszone jagody jałowca
  • 2 ząbki czosnku