andruty przekładane

25 łatwych przepisów na andruty przekładane Przeglądasz 1 stronę książki kucharskiej

  1. Na zdjęciu znajduje się Batonik Knoppers

    Batonik Knoppers

    MASA MLECZNA:
    1/4 szkl. cukru,
    1/4 szkl. mleka,

  2. Na zdjęciu znajduje się Wafelki błyskawiczne

    Wafelki błyskawiczne

    cukier, 1 szkl.
    śmietana, 1 szkl.
    galaretka, 1 szt., smak dowolny

  3. Wspaniały andrut

    4kwadratowe wafle,
    1duża paczka biszkoptów,
    1szkl.mleka,

  4. Na zdjęciu znajduje się Mazurek kremowy na waflach

    Mazurek kremowy na waflach

    szklanka mleka
    szklanka cukru
    kostka masła

  5. Na zdjęciu znajduje się ciasteczka z wafla

    ciasteczka z wafla

    1 andrut
    0.5 szklanki mleka
    1 szklanka cukru

  6. Torciki waflowe z różnymi masami.

    3 opakowania kolistych andrutów a'la gofry,
    2 pudełka serków mascarpone lub Filadelphia,
    cukierki toffi lub sos toffi(może być krówkowa masa),

  7. Andrut

    6 łyżek mleka
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżki mąki

  8. Wafle z polewą kakaową Przepis pochodzi z książki kucharskiej: Świąteczne i noworoczne przyjemności

    1 kostka masła
    4 łyżki kakao
    1 paczka wafli okrągłych, (andrutów)

  9. Nugat z suszonych owoców

    1 opakowanie wafle andruty
    350 g cukier
    200 g morele suszone

  10. Na zdjęciu znajduje się Tort malinowo - śmietankowy

    Tort malinowo - śmietankowy

    biszkopty upieczone z 5 ja,, 2 sztuki,
    śmietana roślinna, 1 litr,
    syrop malinowy, ok. pół szklanki,

  11. Na zdjęciu znajduje się Piszyngier mocno czekoladowy

    Piszyngier mocno czekoladowy

    margaryna, 25 dag
    kakao, 2 łyżki
    cukier, pół szklanki

  12. Andruty (wafle) z galaretką

    wafle tortowe, 1 op.
    kwaśna śmietana, 1 szklanka
    cukier, 1 szklanka

  13. Kolorowy andrut

    8 krążki wafla
    150g kokosu
    100g mleka

  14. Biszkopt z andrutem przekładany toffi

    Biszkopt jasny: 6 jajek
    szkl. cukru
    szkl. mąki

  15. Andrut z orzechami.

    30 dag orzechów włoskich
    40 dag cukru pudru
    op. cukru waniliowego

  16. Masa czekoladowo-kokosowa do wafli

    30 dag masło,
    1 szkl cukier,
    1 szkl mleko w proszku,

  17. Andruty - Krem

    1 kostka margaryny
    1/2 szklanki mleka
    1 i 1/2 szklanki cukru

  18. Batonik Knoppers

    MASA MLECZNA:
    1/4 szkl. cukru,
    1/4 szkl. mleka,

  19. Masa do wafli

    1/2 szkl. mleka lub wody
    1 szkl. cukru
    25 dag margaryny dobrej jakości

  20. Andrut z masą kakaowa

    andrut (wafle)
    puszka mleka z kondensowanego
    3 łyżki kaka

  21. Wafel przekładany z mlekiem w proszku

    margaryna 1/2 kostki
    cukier 1/2 szklanki
    woda 3 łyżki

  22. Andrut przekładany budyniem.

    Andrut 1 opakowanie, Budyń śmietankowy 1 op, Mleko 1,5- 2 szkl, Cukier do smaku.

  23. Wafelki z masą krówkową .

    1 wafli ( andruta )
    1 puszka mleka słodzonego
    1 kostka masła

  24. Przekładane wafle

    1 kostka masło,
    2 szklanki cukier,
    1/2 szklanki świeże mleko,

  25. Tort Scooby Doo

    1 andrut
    8 jajek
    4 łyżki mąki