golabki z poł kg miesa

41 łatwych przepisów na golabki z poł kg miesa Przeglądasz 2 stronę książki kucharskiej

  1. Na zdjęciu znajduje się ala gołąbki

    ala gołąbki

    Kapusta (pół małej główki),
    mięso mielone 0,5 kg,
    kasza manna 3 łyżki,

  2. Na zdjęciu znajduje się gołąbki wg mojej mamy

    gołąbki wg mojej mamy

    szklanka ryżu
    pół kg mielonego
    2 jajka

  3. Na zdjęciu znajduje się Pieczone holubice w sosie pieczarkowym

    Pieczone holubice w sosie pieczarkowym

    Gołąbki:
    ------------
    1 duża kapusta biała

  4. Na zdjęciu znajduje się Gołąbki po włosku

    Gołąbki po włosku

    50 dag mięsa mielonego (wieprzowina i wołowina pół na pół)
    1,5 szklanki ryżu
    20 dag pieczarek

  5. Na zdjęciu znajduje się Gołąbki

    Gołąbki

    1 główka białej kapusty
    1 kg zmielonego chudego mięsa wieprzowego lub drobiowego
    1,5 torebki ugotowanego ryżu długoziarnistego

  6. Na zdjęciu znajduje się gołąbki świąteczne

    gołąbki świąteczne

    0,5 kg ryżu
    0,5 kg mielonej łopatki
    1 duża cebula

  7. Na zdjęciu znajduje się Gołąbki bez zawijania

    Gołąbki bez zawijania

    mięso mielone z łopatki, 0,5 kg
    ryż, 1 torebka
    kapusta biała nie za duża, poł główki

  8. Na zdjęciu znajduje się golabki

    golabki

    Kapusta, 1 glowka
    ryz, 1 saszetka
    cielecina mielona, 1/2 kg

  9. Na zdjęciu znajduje się GOŁĄBKI

    GOŁĄBKI

    mięso mielone (łopatka), 1,5 kg
    sól, pieprz (lub Vegeta),
    ryż ugotowany na sypko, 1 torebka

  10. Gołąbki inaczej

    mięso mielone, 0,5 kg
    biała kapusta, 1/2 kg
    Jaja, 3

  11. Gołąbki inaczej

    500 g mięsa mielonego
    pół szklanki ryżu surowego
    pół szklanki kaszy manny

  12. Grzybowy krupnik

    1/2 kg żeberek
    2 marchewki
    ½ pietruszki

  13. Białe papryczki faszerowane : Przepis pochodzi z książki kucharskiej: Faszerowane warzywa

    10 białych papryk jednakowej wielkości
    ½ kg mięsa mielonego ( używam tatarowe lub drobiowe )
    1 woreczek ryżu ( 10 dag suchego )

  14. Pieczone holubice w sosie pieczarkowym

    Gołąbki:
    -----------
    1 duża kapusta biała

  15. Gołąbki pod śmietaną

    SKŁADNIKI na 12 porcji
    luźna główka białej kapusty (ok. 1 1/2 kg)
    pół szklanki ryżu

  16. Kresowe gołąbki

    1.5 kg włoskiej kapusty
    10 dag cebuli
    40 dag pieczarek