kikkoman przepisy

16 łatwych przepisów na kikkoman przepisy Przeglądasz 1 stronę książki kucharskiej

  1. Na zdjęciu znajduje się Sushi

    Sushi

    * krótko ziarnisty ryż japoński, klejący się
    * ocet ryżowy
    * 3 łyżki brązowego cukru

  2. Na zdjęciu znajduje się sałatka z kurczakiem i awokado

    sałatka z kurczakiem i awokado

    2 garście poszarpanej sałaty i/lub rukoli,
    1 dojrzałe awokado,
    ½ marchewki,

  3. Na zdjęciu znajduje się Orientalny omlet z marynowanym imbirem

    Orientalny omlet z marynowanym imbirem

    3 jajka,
    3 łyżki mleka,
    1 łyżeczka wina mirin,

  4. Na zdjęciu znajduje się Łosoś teriyaki

    Łosoś teriyaki

    4 filety z łososia bez skóry, każdy po około 200 g
    ziarna sezamu, 4 łyżeczki
    Teriyaki Kikkoman, 4 łyżki

  5. Rotini Marinara

    1 pierś kurczaka pokrojona w dużą kostkę
    2 łyżki octu balsamicznego
    4 łyżki sosu sojowego Kikkoman

  6. Sushi Maki

    *1 szklanka ryżu do sushi
    *2 łyżeczki ocet ryżowy
    *1 łyżeczka cukru

  7. Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkow

    3 polędwiczki wieprzowe
    2 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki sosu sojowego(tutaj Kikkoman)

  8. Wariacja na temat piersi z kurczaka

    1 pierś z kurczaka
    ząbek czosnku
    sos sojowy Kikkoman

  9. Kotlety schabowe z suszoną żurawiną

    4 kotlety schabowe
    2 jajka
    kilka łyżek mąki do obtoczenia

  10. Kotlety schabowe w cieście

    3 kotlety schabowe
    10 dkg pieczarek
    1/2 strąka papryki

  11. Sushi

    ryż carlose
    sake
    mirin

  12. Smażona wieprzowina z makaronem (Japonia)

    350g wieprzowiny, pociętej na paski
    cukinia, pokrojona w plasterki
    czerwona papryka, pokrojona w plasterki

  13. Sałata z japońskim sosem cytrynowym (Japonia)

    50 ml wody
    płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
    20 ml Sosu Sojowego Kikkoman

  14. Farsz z dzikiego ryżu (Japonia)

    filiżanka dzikiego ryżu
    3 łyżki oleju z orzechów ziemnych
    posiekana cebula

  15. Smażona wołowina (Japonia)

    450g steku, pokrojonego w małe kawałki
    cebula, obrana i pokrojona w plasterki
    2 ząbki czosnku, rozgniecione

  16. Sukijaki - Gotowana ryba (Japonia) Przepis pochodzi z książki kucharskiej: Smaki Japonii

    600 g filetów z ryby słodkowodnej
    sok z cytryny
    sól