latwe-mieso-w-galarecie

172 łatwych przepisów na latwe-mieso-w-galarecie Przeglądasz 2 stronę książki kucharskiej

  1. Szynka w galarecie Przepis pochodzi z książki kucharskiej: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

    20 plastrów szynki konserwowej,
    2 śmietankowe serki topione,
    1łyżka chrzanu,

  2. Na zdjęciu znajduje się Pasztet z zająca

    Pasztet z zająca

    przodek zajęczy
    kostka bulionu wołowego
    30 dag wieprzowiny

  3. Na zdjęciu znajduje się Gefilte fisz – ryba w galarecie

    Gefilte fisz – ryba w galarecie

    kg ryby (karp, szczupak, sandacz)
    5 cebul
    10 sztuk migdałów (posiekanych)

  4. Ozor wołowy w galarecie

    1 ozor wołowy
    1 marchewka
    1 pietruszka

  5. Na zdjęciu znajduje się Galareta z nóżek cielecych

    Galareta z nóżek cielecych

    nóżki cielęce - 50 - 60 dag
    mięso chude cielęce lub wieprzowe - 20 dag
    warzywa - 10 dag

  6. Na zdjęciu znajduje się Schab w galarecie

    Schab w galarecie

    Schab bez kości- 800g
    Wywar mięsny- 1 szkl
    Żelatyna- 2 łyżeczki

  7. Pasztet w galarecie

    50 dag wieprzowiny
    50 dag wołowiny
    30 dag wątróbki

  8. Schab w galarecie Asus

    1 kg schabu bez kości
    1o dag suszonych śliwek
    3 szklanki bulionu warzywnego z kostki

  9. Kaczka nadziewana w galarecie

    1 kaczka
    30 dag podrobów z kaczki
    1/2 czerstwej bułki

  10. Schab w galarecie

    schab bez kości, 500-800g
    sól, do oprószenia
    pieprz, do oprószenia

  11. Cielęcina w galarecie

    80 dag cielęciny bez kości,
    3 szklanki bulionu wołowego,
    1 cebula,

  12. Na zdjęciu znajduje się Schab w galarecie

    Schab w galarecie

    schab bk (nie za płaski), 1 kg
    marchew, 2 szt.
    por, 5 cm.

  13. Indyk z brzoskwiniami w galarecie

    800 g fileta z indyka
    1 puszka brzoskwiń
    2 łyżki przyprawy do mięs

  14. Na zdjęciu znajduje się Schab w galarecie

    Schab w galarecie

    80 dag schabu,
    20 dag śliwek kalifornijskich,
    łyżeczka chrzana,

  15. Schab w galarecie wg Dominiki

    1 kg schabu bez kości
    10 dag suszonych śliwek
    3 szklanki bulionu warzywnego

  16. Kaczka nadziewna w galarecie Asus

    1 kaczka
    30 dag podrobów z kaczki
    1/2 czerstwej bułki

  17. Kura w galarecie

    1 kura (około 1i 1/2 kg)
    włoszczyzna (marchewka, pietruszka, seler)
    2 jajka

  18. Galareta z mięsa drobiowego

    kurczak 1 szt
    marchew 2 szt
    seler zielony 2 gałązki

  19. Schab w galarecie

    Schab bez kości- 800g
    Wywar mięsny- 1 szkl
    Żelatyna- 2 łyżeczki

  20. Ozorki w galarecie

    DO PEKLOWANIA
    0,5 kg ozorków wieprzowych
    35 dag soli do peklowania

  21. Galareta drobiowo-wieprzowa:

    1 nóżka wieprzowa- duża
    1 mała golonka wieprzowa
    2 udka z kurczaka

  22. Galareta z kurczaka

    1/2 kurczaka,
    20 dag włoszczyzny bez kapusty,
    3 dag żelatyny,

  23. Szynka z groszkiem w galarecie Przepis pochodzi z książki kucharskiej: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

    30 dag szynki
    2 jajka
    3 łyżki groszku zielonego z konserwy

  24. Schab ze śliwką w galarecie.

    80 dag schabu (najlepiej z lekkim tłuszczykiem na wierzchu)
    35 dag śliwek suszonych
    0,5 litra wywaru drobiowo- warzywnego

  25. Galareta drobiowa

    marchew 1 szt,
    pietruszka 1 szt,
    seler 1 szt