nadzienie do indyka

44 łatwych przepisów na nadzienie do indyka Przeglądasz 1 stronę książki kucharskiej

  1. Indyk pieczony z sosem poziomkowym na winie

    1 cały mały indyk lub 1/2 dużej tuszki
    6 dag tłuszczu
    4 dag margaryny

  2. Indyk tradycyjny

    indyk
    10 dag wątróbki (z indyka)
    2 jajka

  3. Naleśniki z nadzieniem z indyka

    naleśniki 8 szt.
    indyk cały 35 dag pieczony
    mąka pszenna tortowa Lubella 3 łyżka

  4. Na zdjęciu znajduje się Faszerowany filet z piersi indyka

    Faszerowany filet z piersi indyka

    1 i 1/2 kg piersi z indyka
    10 dag szynki
    3 kromki pumpernikla

  5. Na zdjęciu znajduje się Gołąbki z indykiem w sosie pomidorowym

    Gołąbki z indykiem w sosie pomidorowym

    60 dag pomidorów
    4 duże liście kapusty włoskiej
    2 cebule

  6. Na zdjęciu znajduje się Tarta z indykiem

    Tarta z indykiem

    CIASTO:
    12 dag masła
    1 i 1/2 szklanki mąki

  7. Na zdjęciu znajduje się galantyna z drobiu

    galantyna z drobiu

    1 cały kurczak
    4 jaja (2 jaja na onlet)
    1 piers z kurczaka

  8. indyk

    1 ok 3 kg Indyk,
    do smaku sól, pieprz,
    3 jajka,

  9. Indyk nadziany bakaliami

    indyk 4 kg
    sól
    pieprz

  10. Na zdjęciu znajduje się Jesienny biust indyczki.

    Jesienny biust indyczki.

    * ok.1 kg piersi z indyka w jednym kawałku
    * 25 dag wędzonego boczku
    * ok.30 dag dyni bez pestek i gąbczastego miąższu

  11. Indyk pieczony z nadzieniem owocowym

    1 nieduży indyk
    1 banan
    1 pomarańcza

  12. Indyk nadziewany

    Indyk (ok. 3 kg),
    4 dag masła,
    sól;

  13. NADZIEWANA PIERS Z INDYKA

    PIERS Z INDYKA, 1SZT
    sol,pieprz,
    cebula, 1SZT

  14. Pieczeń z indyka z suszonymi pomidorami

    1,5 kg udźca z indyka bez kości
    1 cebula
    6 połówek suszonych pomidorów

  15. Indyk w solance pieczony w całości!

    1 indyk, o wadze najlepiej okolo 4-5 kg [młody]
    solanka: 1.5 łyżki soli na 1 l zimnej wody!! lód w kostkach
    marynata 1: czosnek granulowany, majeranek, slodka papryka, tymianek, rozmaryn, pieprz, czerwona czubrica lub mieszanka...wszystkiego po łyżce plus 6 łyżek oliwy

  16. Indyk nadziewany

    1 indyk
    2 łyżki soku z cytryny
    4 ząbki czosnku

  17. Nadziewany indyk z piekarnika Przepis pochodzi z książki kucharskiej: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

    Indyk o wadze ok. 5 kg. (u mnie zamrozony)
    Skladniki na nadzienie:
    1 duze jablko np. boskop

  18. Nadzienie do indyka

    ususzona chalka
    mleko
    peczek pietruszki zielonej

  19. Nadziewana szyja gęsia lub indycza

    mięso z piersi gęsi lub indyka
    szyjka z gęsi lub indyka(ściągnąć skórę tak by się nie rozerwała by był z niej tzw rękaw)
    10 dag gęsiego tłuszczu

  20. Indyk nadziewany

    (6 porcji):
    Indyk o masie 2-3 kg
    Do natarcia:

  21. Indyk z nadzieniem na słodko

    indyk
    10 dag sucharków
    szkl. mleka

  22. Indyk pieczony z nadzieniem

    Indyk
    8 dag masła
    1 jajko

  23. Krokiety z mięsem indyka

    CIASTO NALEŚNIKOWE:
    3 szklanki mąki
    3 jajka

  24. Pyzy z mięsem indyka i groszkiem

    CIASTO:
    1 kg ziemniaków
    mąka ziemniaczana 1/4 części zmielonych ziemniaków

  25. Roladki z indyka z pesto

    4 sznycle z indyka
    sól do smaku
    pieprz do smaku