ozor-w-sosie

13 łatwych przepisów na ozor-w-sosie Przeglądasz 1 stronę książki kucharskiej

  1. Na zdjęciu znajduje się Ozór wołowy z chrzanem

    Ozór wołowy z chrzanem

    ozór wołowy
    3 cebule
    2 pęczki włoszczyzny

  2. Na zdjęciu znajduje się Ozór po alzacku

    Ozór po alzacku

    1 ozór wołowy (ok. 1,2 kg)
    2 łyżki tłuszczu (olej, masło)
    12 dag słoniny

  3. Na zdjęciu znajduje się Klasyczny pasztet

    Klasyczny pasztet

    1/2 kg wołowiny
    1/2 kg wieprzowiny
    1/2 kg cielęciny

  4. Na zdjęciu znajduje się Ozorek wołowy w sosie musztardowo-chrzanowym wg mojej babci

    Ozorek wołowy w sosie musztardowo-chrzanowym wg mojej babci

    Ozór wołowy (około1,30 kg)
    sól
    pieprz ziołowy

  5. Ozór z pikantnym sosem

    600 g ugotowanych ozorów
    3 łyżki stołowe oleju
    1/2 kg świeżych pomidorów

  6. Ozór w aromatycznym sosie

    4 ozory wołowe (po 20 dkg każdy)
    40 dkg pieczarek
    15 dkg tłustego twarogu

  7. Ozorki w sosie chrzanowym

    1800 g ozorków wieprzowych
    1 duża cebula
    1/2 selera

  8. Ozorek nie z chrzanem Przepis pochodzi z książki kucharskiej: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

    1 ozór wołowy
    liście laurowe
    ziele angielskie

  9. Ozory po cesarsku w sosie sardelowym Przepis pochodzi z książki kucharskiej: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

    1,2 kg ozory wołowe,
    4 szt sardele,
    250 ml śmietana 12%,

  10. Ozorki w galarecie

    DO PEKLOWANIA
    0,5 kg ozorków wieprzowych
    35 dag soli do peklowania

  11. Ozorek wołowy w sosie chrzanowym

    Ozór wołowy(przeważnie mają jakieś 1,2kg)
    3 liście laurowe
    kilka ziaren ziela angielskiego

  12. Ozór wieprzowy z grzybami

    1 kg ozora wieprzowego
    20 dag świeżych grzybów
    8 dag masła

  13. Sałatka z ryżem

    30 dag ryżu
    5 dag wędzonego ozora
    czerwona papryka