pasztet z watroby

37 łatwych przepisów na pasztet z watroby Przeglądasz 1 stronę książki kucharskiej

  1. Pasztet mięsny Przepis pochodzi z książki kucharskiej: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

    60 dag wątroby (najlepiej cielęcej)
    1 kg mięsa wołowego rosołowego bez kości
    1 kg łopatki wieprzowej bez kości

  2. Pasztet

    1 kg wołowiny z kością
    1/2 kg podgardla
    20 - 30 dkg wątroby wieprzowej

  3. Na zdjęciu znajduje się Delikatny pasztet

    Delikatny pasztet

    50 dag wołowiny bez kości
    50 dag podgardla wieprzowego
    25 dag wątroby wieprzowej

  4. Na zdjęciu znajduje się Klasyczny pasztet

    Klasyczny pasztet

    1/2 kg wołowiny
    1/2 kg wieprzowiny
    1/2 kg cielęciny

  5. Pasztet z groszkiem i żurawiną Eli

    1 kurczak-1.8 kg
    70 dkg łopatki wieprzowej
    40 dkg wątroby wieprzowej

  6. Na zdjęciu znajduje się Pasztet z sarniny.

    Pasztet z sarniny.

    -przodek sarniny lub inny kg dziczyzny
    -25 dag tłustej wieprzowiny
    -10 dag włoszczyzny ( cebula, marchew, pietruszka ).

  7. Na zdjęciu znajduje się Pasztet domowy...

    Pasztet domowy...

    Składniki..
    1 i ½ kg mięsa wieprzowego (podgardle lub karkówka)
    ½ kg surowego boczku

  8. Pasztet w słoikach

    łopatka bez kości 25 dkg
    cielęcina bez kości 30 dkg
    boczek surowy 20 dkg

  9. Pasztet dziko - wieprzowy

    1,5 kg karkówki wieprzowej
    1 kg surowego boczku wieprzowego
    1 duża wątroba dzika, jelenia lub daniela

  10. Pasztet orawski

    200g wątroby cielęcej
    200g wołowiny
    200g wieprzowiny

  11. pasztet mieszany

    25dkg. wieprzowiny,
    30dkg.cieleciny(moze yc wolowina),
    20dkg.sloniny,

  12. Wątróbka z jabłkami

    jabka kwaśne i twarde, 2 szt
    wątroba cielęca lub wieprzowa, 0,7 kg
    tłuszcz do smażenia np masło roślinne, wg uznania

  13. Pasztet z królika

    przód i podroby z królika
    wątroba ok ( 150 g)
    podgardle 150 g

  14. Pasztet.

    30 dag. wątroby
    70 dag. świeżego boczku
    1 cebula

  15. Na zdjęciu znajduje się Pasztet z zająca

    Pasztet z zająca

    Składniki na 10 porcji:,
    1-1,2 kg mięsa z zająca,
    20 dag boczku,

  16. pasztet z miesa wieprzowego

    Wątroba cielęca 50 dag
    Wieprzowina 50 dag
    Podgardle wieprzowe 12 dag

  17. Pasztet z zająca

    Jeden przodek zajęczy
    zajęcze podroby
    25 dag wieprzowiny

  18. Pasztet z jajeczkiem

    łopatka wieprzowa bez kości 1,5 kg.
    wątróbka wieprzowa 20 dkg.
    podgardle wieprzowe 30 dkg

  19. Pasztet z wątróbki z kaszką Przepis pochodzi z książki kucharskiej: Książka kucharska wyd. Printex I

    ½ kg wątroby wieprzowej lub wołowej,
    1 łyżka smalcu,
    ¼ kg kaszy jęczmiennej drobnej,

  20. Pasztet z królika

    1 tuszka królika
    1 kg podgardla wieprzowego
    wątróbka z tuszki królika

  21. Pasztet z  dziczyzny Przepis pochodzi z książki kucharskiej: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

    1  kg sarniny lub innego mięsa np. zajęczego,
    50 dag wieprzowiny z  łopatki,
    30 dag wątróbek drobiowych,

  22. Podlaski pasztet z grzybami Przepis pochodzi z książki kucharskiej: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

    ok. 1 kg wieprzowej łopatki lub kawałków od szynki
    ok. 0,75 kg podgardla wieprzowego
    ok. 0,50 kg wątroby wieprzowej

  23. Pasztet z zająca

    1 comber zająca
    50 dag wieprzowiny
    35 dag słoniny

  24. Pasztet z królika Przepis pochodzi z książki kucharskiej: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

    1 tuszka z królika
    30 dag boczku wieprzowego
    30 dag wątroby

  25. Pasztet wieprzowy 3

    mięso wieprzowe (łopatka, karczek) 30 dag
    podgardle 20 dag
    wątroba 30 dag