pierogi z mozzarella

9 łatwych przepisów na pierogi z mozzarella Przeglądasz 1 stronę książki kucharskiej

  1. Na zdjęciu znajduje się Calzone z salami i pieczarkami

    Calzone z salami i pieczarkami

    CIASTO:,
    drożdże, 10 dag
    mleko, 1 szkl.

  2. Na zdjęciu znajduje się pierogi (tortelloni) ze szpinakiem

    pierogi (tortelloni) ze szpinakiem

    świeży szpinak, 1 kg
    młody czosnek, 4-5 ząbków
    masło do duszenia i polania pierogów,

  3. Piadina (tortilla)

    pół kilograma mąki
    płaska łyżka soli
    2 łyżki oleju z oliwek (w orginalnym przepisie jest smalec 100 g )

  4. Na zdjęciu znajduje się Pierogi z mozzarelą w sosie pomidorowym

    Pierogi z mozzarelą w sosie pomidorowym

    Ciasto:
    340g mąki pszennej
    1/2 łyżeczki soli

  5. Pierogi ze szpinakiem i mozzarellą

    25 dag mozzarelli
    30 dag mąki pszennej
    25 dag szpinaku mrożonego

  6. Calzone- speciał z Włoch

    2 dag drożdży
    40 dag mąki
    6 łyżek oliwy

  7. Calzone

    Ciasto:
    450 g mąki pszennej
    40 g drożdży

  8. Mini calzone z sosem słodko-kwaśnym Przepis pochodzi z książki kucharskiej: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

    ciasto:
    1,25 szklanki mąki pszennej
    3 dag drożdży

  9. Calzone wg Buni : Przepis pochodzi z książki kucharskiej: Pierogarnia u Buni :

    1 gotowe ciasto drożdżowe ( użyłam kupne Henglein ,,Spód do pizzy - surowy " 40 dag )
    25 dag mięsa mielonego
    1 duża cebula