potrawy z pręgi wołowej

3 łatwych przepisów na potrawy z pręgi wołowej Przeglądasz 1 stronę książki kucharskiej

  1. Na zdjęciu znajduje się Klasyczny rosół

    Klasyczny rosół

    1 kg wołowiny z kością (najlepiej szponder, pręga, łopatka lub mostek)
    40 dag drobiowych części rosołowych (pierś, udka lub skrzydełka)
    duża porcja włoszczyzny z kapustą (3 średniej wielkości marchewki, pół selera korzeniowego, duży korzeń pietruszki, średni por, kawałek kapusty włoskiej)

  2. Na zdjęciu znajduje się Gulasz z owocami

    Gulasz z owocami

    0,5 kg mięsa wołowego (najlepiej pręga, ale może być łopatka, karczek)
    2 duże białe cebule
    kilka moreli suszonych

  3. Gulasz z owocami suszonymi

    0,5 kg mięsa wołowego (najlepiej pręga, ale może być łopatka, karczek)
    2 duże białe cebule
    kilka moreli suszonych