przepis na maślaki w zalewie

13 łatwych przepisów na przepis na maślaki w zalewie Przeglądasz 1 stronę książki kucharskiej

  1. Marynowane maślaczki

    maślaki 2 kg
    woda 3 szklanka
    ocet 1 szklanka

  2. Na zdjęciu znajduje się Grzybki marynowane wg Aleex

    Grzybki marynowane wg Aleex

    małe grzybki - najlepiej podgrzybki, kozaki, maślaki, prawdziwki
    sól
    Zalewa (ilość na ok 3 słoiczki po dżemie):

  3. Na zdjęciu znajduje się Grzyby marynowane Pyzy

    Grzyby marynowane Pyzy

    świeże grzyby leśne: kurki, podgrzybki, prawdziwki, małe kanie, gąski, małe koźlarze albo inne - ok. 1 - 1,5 kg
    zalewa w proporcjach: 1 szkl. octu spirytusowego 10% + 3 szkl. wody + płaska łyżka soli + 4 łyżki cukru + 3-4 liście laurowe + po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego + łyżeczka ziaren gorczycy

  4. Na zdjęciu znajduje się Maślaki w cytrynowej zalewie

    Maślaki w cytrynowej zalewie

    1, 2 kg maślaków
    5 dag świeżego imbiru
    5 cytryn

  5. Grzybki marynowane

    1 kg grzybów leśnych np. maślaków
    sól
    Zalewa:

  6. Na zdjęciu znajduje się Grzybki w occie.

    Grzybki w occie.

    Grzyby leśne oczyszczone (kurki, podgrzybki, prawdziwki, maślaki itd. Najlepsze małe sztuki w całości.), ile się uzbiera ;)
    cebula (najlepiej małe cebulki, pokrojone na ćwiartki), do smaku, wg uznania
    ocet i woda, w proporcjach 2:1

  7. Sos tatarski ,, dziubany,,

    1 słoiczek gęstego majonezu ( 400 mll )
    1 duża kwaśna śmietana 18 % ( 400 mll )
    słoik 400 mll marynowanych podgrzybków ( maślaków , prawdziwków )

  8. Grzybki marynowane

    1 kg grzyby maślaki
    1 szkl ocet
    50 g cukier

  9. Maślaki marynowane

    malutkie maślaczki-max średnica kapelusika -do 3 cm.
    sól
    pieprz ziarnisty

  10. Suszone grzyby

    Do marynowania nadają się:
    borowiki
    podgrzybki

  11. Grzyby marynowane 3

    1 kg świeżych grzybów
    3 cebule
    pieprz

  12. Borowis

    1 kg grzybów leśnych maślaków
    sól
    pieprz

  13. Marynowane grzybki wg joaska500

    podgrzybki, borowiki i maślaki (małe)
    5 małych cebul
    zalewa: 5 szklanek wody