przepisy na sandacza

81 łatwych przepisów na przepisy na sandacza Przeglądasz 3 stronę książki kucharskiej

  1. Ryba pieczona z pieczarkami Przepis pochodzi z książki kucharskiej: Jaja, przystawki i dodatki na Wielkanoc

    1 kg ryby (karp, sandacz, szczupak, filety z dorsza lub halibuta)
    25 dag pieczarek
    6 dag masła

  2. Ryba w soli Kujawskiej

    1 kg świeżej ryby w całości (np. sandacz, pstrąg, szczupak)
    3 kg lekko wilgotnej Soli Kujawskiej (około 1/2 szklanki wody na 1 kg soli)

  3. Ryba na zimno

    1,2 kg ryby
    cytryna
    1 g pieprzu ziarnistego

  4. Na zdjęciu znajduje się Ryba z mirabelkami

    Ryba z mirabelkami

    25 dag śliwek mirabelek
    2 łyżki cukru
    łyżeczka pieprzu cayenne

  5. Na zdjęciu znajduje się Ucha

    Ucha

    1 kg małych rybek lub rybich resztek
    1 kg filetów dużych ryb o białym mięsie (np. szczupak, sandacz)
    3 cebule

  6. Filety z ziołami

    4 filety z sandacza
    sól, pieprz
    sok z cytryny

  7. Na zdjęciu znajduje się Ryba w cieście z ryżem

    Ryba w cieście z ryżem

    60 dag filetów, np. z sandacza, mintaja
    szklanka ryżu
    20 dag zielonego groszku

  8. Na zdjęciu znajduje się Pierogi nadziewane ziemniakami i białą rybą

    Pierogi nadziewane ziemniakami i białą rybą

    CIASTO :
    2 szklanki mąki (35 dag)
    jajko

  9. Ryba wigilijna wspaniała

    Filety karpia bez ości ,sandacza lub innej ulubionej ryby 2 duże lub 4 małe
    1 marchewka ugotowana al ,dente
    1 ogórek konserwowy

  10. Na zdjęciu znajduje się Ryba wigilijna wspaniała

    Ryba wigilijna wspaniała

    Filety karpia bez ości ,sandacza lub innej ulubionej ryby 2 duże lub 4 małe
    1 marchewka ugotowana al ,dente
    1 ogórek konserwowy

  11. Zupa rybna

    30 dag ryby /karp,szczupak,lin,sandacz/
    ..do zupy można wykorzystać jadalne
    resztki ryb jak głowy po usunięciu

  12. Na zdjęciu znajduje się Ryba pod chrupiącą panierką

    Ryba pod chrupiącą panierką

    filety z ryby(sandacz, pstrąg), 4 szt.
    Bułka tarta, 150 g
    czosnek pieczony, 2 ząbki

  13. Karp z wody z masłem

    1 kg karpia 2 kostki rosołowe 4 łyżki masła 2 jajka ugotowane na twardo posiekana zielenina (natka pietruszki,tymiane,

  14. Ryba w cieście piwnym

    Filet rybny/sandacz,dorsz, inna., 4-6sztuk
    Piwo/marka według uznania, Butelka
    Mąka,sól i pieprz,

  15. Rosół z ryby wg Domownik

    0,5kg tuszy ryby (karp,sandacz,okoń)
    2 marchewki
    2pietruszki

  16. Ryba z sosem śmietanowo- grzybowym

    wypatroszony karp o wadze około 1 kg
    500 ml kwaśnej śmietany
    10 dag suszonych grzybów (prawdziwki, podgrzybki)

  17. Ryba w sosie słodko-kwaśnym Przepis pochodzi z książki kucharskiej: Książka kucharska wyd. Printex II

    500 g ryby (może być szczupak, lin, sandacz lun pstrąg),
    2 jajka,
    mąka kukurydziana,

  18. Gefilte fish Przepis pochodzi z książki kucharskiej: Świąteczny karp króluje na stołach

    1/2 kg filetów z ryby słodkowodnej (karp, sandacz itp)
    1 cebula
    1 jajko

  19. Pieróg drożdżowy z rybą.

    500 g.mąki,
    200 ml.mleka,
    35 dag.drożdży,

  20. Sałatka z rybna z ryzem

    1/2 kg filetów dowolnej ryby ja robię z sandacza
    2 szkl ryżu
    curry

  21. szczupak z rakami

    70 dek fileta z szczupka lub sandacz
    20 raków
    3 kawałki zielonego koperku

  22. Szczupak w galarecie

    1,5 kg szczupaka (lub pstrąga, sandacza)
    2 marchewki
    duża pietruszka

  23. Puchar z karmazyna

    40 dag filetów z karmazyna
    2 cebule
    15 dag selera

  24. Sałatka rybna z rodzynkami

    25 dag ugotowanego dorsza lub sandacza
    mały seler (15-20 dag)
    10 dag rodzynków

  25. Solianka rybna z oliwkami (Rosja)

    1 kg świeżych ryb (karp, sandacz, jesiotr)
    liść laurowy
    3 cebule