przepisy na zalewe do maslakow

25 łatwych przepisów na przepisy na zalewe do maslakow Przeglądasz 1 stronę książki kucharskiej

  1. Marynowane maślaki

    maślaki 4 kg
    ocet 500 ml
    woda 8 szklanka

  2. Marynowane maślaczki

    maślaki 2 kg
    woda 3 szklanka
    ocet 1 szklanka

  3. Na zdjęciu znajduje się Grzybki marynowane wg Aleex

    Grzybki marynowane wg Aleex

    małe grzybki - najlepiej podgrzybki, kozaki, maślaki, prawdziwki
    sól
    Zalewa (ilość na ok 3 słoiczki po dżemie):

  4. Na zdjęciu znajduje się Sałatka z marynowanymi grzybkami

    Sałatka z marynowanymi grzybkami

    5 sporych ziemniaków
    2-3 duże, ale twarde ogórki kiszone [najlepiej własnej roboty]
    1 jabłko

  5. Na zdjęciu znajduje się Grzyby marynowane Pyzy

    Grzyby marynowane Pyzy

    świeże grzyby leśne: kurki, podgrzybki, prawdziwki, małe kanie, gąski, małe koźlarze albo inne - ok. 1 - 1,5 kg
    zalewa w proporcjach: 1 szkl. octu spirytusowego 10% + 3 szkl. wody + płaska łyżka soli + 4 łyżki cukru + 3-4 liście laurowe + po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego + łyżeczka ziaren gorczycy

  6. Na zdjęciu znajduje się Maślaki w cytrynowej zalewie

    Maślaki w cytrynowej zalewie

    1, 2 kg maślaków
    5 dag świeżego imbiru
    5 cytryn

  7. Grzybki marynowane

    1 kg grzybów leśnych np. maślaków
    sól
    Zalewa:

  8. Na zdjęciu znajduje się Grzybki marynowane

    Grzybki marynowane

    1,5 kg grzybów
    1 łyżka soli
    1 litr wody do obgotowania grzybów

  9. Na zdjęciu znajduje się Maślaki marynowane

    Maślaki marynowane

    maślaki
    500 ml octu 10%
    8 szk wody

  10. Maślaki marynowane

    maslaki
    cebula
    marchew

  11. Na zdjęciu znajduje się Polędwiczki wieprzowe z cebulką i maślakami.

    Polędwiczki wieprzowe z cebulką i maślakami.

    3 polędwiczki wieprzowe,
    3 średnie cebule,
    słoik (300ml) obranych ze skórki maślaków z naturalnej zalewy,lub świeżych w sezonie,

  12. DWA WARIANTY SAŁATKI Z GRZYBKÓW MARYNOWANYCH

    sloiczek grzybkow lesnych marynowanych no: opieniek, maslaków, kozaczkow czy podgrzybków,
    cebula biała, 1-2 szt
    sol, pieprz,

  13. Na zdjęciu znajduje się Grzybki w occie.

    Grzybki w occie.

    Grzyby leśne oczyszczone (kurki, podgrzybki, prawdziwki, maślaki itd. Najlepsze małe sztuki w całości.), ile się uzbiera ;)
    cebula (najlepiej małe cebulki, pokrojone na ćwiartki), do smaku, wg uznania
    ocet i woda, w proporcjach 2:1

  14. Sos tatarski ,, dziubany,,

    1 słoiczek gęstego majonezu ( 400 mll )
    1 duża kwaśna śmietana 18 % ( 400 mll )
    słoik 400 mll marynowanych podgrzybków ( maślaków , prawdziwków )

  15. Maślaki marynowane

    malutkie maślaczki-max średnica kapelusika -do 3 cm.
    sól
    pieprz ziarnisty

  16. Marynowane maślaczki

    1 kg maślaków,
    1 szklanka octu,
    1 szklanka wody,

  17. Kotlety drobiowe z kaszą i kanią z octu

    pierś z kurczaka 1 szt
    cebula 1 szt
    grzyby leśne (kurki, panienki, maślaki) 1/2 kg

  18. Kotlety drobiowe nadziewane grzybami leś Przepis pochodzi z książki kucharskiej: Przepisy z grzybami leśnymi

    Pierś z kurczaka
    1 cebula
    grzyby leśne (kurki, panienki, maślaki)

  19. Maślaki marynowane

    1 kg kapeluszy maślaków (oczyszczonych i obranych)
    1/2 łyżeczki ziarn pieprzu kolorowego
    1/2 łyżeczki ziela angielskiego

  20. Marynowane maślaki

    młode maślaki
    500 ml octu 10%
    8 szk wody

  21. Suszone grzyby

    Do marynowania nadają się:
    borowiki
    podgrzybki

  22. Sałatka z marynowanymi grzybkami

    5 sporych ziemniaków
    2-3 duże, ale twarde ogórki kiszone [najlepiej własnej produkcji]
    1 jabłko

  23. Grzyby marynowane 3

    1 kg świeżych grzybów
    3 cebule
    pieprz

  24. Borowis

    1 kg grzybów leśnych maślaków
    sól
    pieprz

  25. Marynowane grzybki wg joaska500

    podgrzybki, borowiki i maślaki (małe)
    5 małych cebul
    zalewa: 5 szklanek wody