sos-do-faszerowanych

419 łatwych przepisów na sos-do-faszerowanych Przeglądasz 14 stronę książki kucharskiej

  1. Jaja faszerowane szynką I

    6-8 jaj
    20-25 dag chudej szynki
    mały świeży ogórek

  2. Ziemniaki faszerowane grzybkami

    6 dużych ziemniaków do zapiekania
    1/2 kilograma grzybów leśnych np. kurki,prawdziwki, podgrzybki
    cebula

  3. Szczupak faszerowany pieczony w śmietanie

    Szczupak lub karp 1 kg
    seler 1 szt.
    marchew 1 szt.

  4. Jajo faszerowane

    Jaja, 10
    Bułka tarta, szklanka
    pieczarki, 40 dag

  5. Na zdjęciu znajduje się Faszerowana główka kapusty

    Faszerowana główka kapusty

    główka młodej kapusty
    1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego
    marchewka

  6. Na zdjęciu znajduje się Gęś faszerowana po polsku

    Gęś faszerowana po polsku

    gęś (ok. 4 kg)
    łyżka suszonego majeranku
    2-3 ząbki czosnku

  7. Na zdjęciu znajduje się Kalarepki faszerowane rybą wg Daniela

    Kalarepki faszerowane rybą wg Daniela

    2 kalarepki średniej wielkości
    ½ szklanki bardzo drobno pokrojonego mięsa ryby ( filet – ja użyłam karmazyna )
    2 łyżki ugotowanego na pół miękko ryżu ( jak do gołąbków )

  8. Na zdjęciu znajduje się Bakłażany faszerowane mix

    Bakłażany faszerowane mix

    3 bakłażany średnie
    1/2 mielonego mięsa/mieszane najlepsze/
    1 woreczek ryżu

  9. Na zdjęciu znajduje się Faszerowane Skrzydełka

    Faszerowane Skrzydełka

    6 sztuk skrzydełka z kurczaka
    1 papryczka chili
    1 cebula

  10. Wołowina faszerowana pieczarkami

    75 dag wołowiny b/k
    4łyżki musztardy
    kilka gałązek natki pietruszki

  11. Faszerowana warzywami kaczka

    kaczka
    ziele angielskie 6 ziaren
    ziarna czarnego pieprzu

  12. Indyk faszerowany owocami

    1,5 kg fileta z piersi indyczej
    przyprawa do drobiu
    1 puszka brzoskwiń

  13. Faszerowane pieczarki po włosku

    400 gr. pieczarek (im większe kapelusze, tym lepiej
    wędzona lub suszona aromatyczna wędlina, np. szynka parmeńska, chudy wędzony boczek
    1 średniej wielkości cebula, najlepiej tzw. cukrowa (delikatna w smaku)

  14. Na zdjęciu znajduje się Papryka faszerowana

    Papryka faszerowana

    kolorowa papryka, 6 srednich
    gotowane mięso, 35 dkg
    podgotowany ryż, 1 torebka

  15. Na zdjęciu znajduje się ZIEMNIAKI FASZEROWANE

    ZIEMNIAKI FASZEROWANE

    duże ziemniaki, 6
    ser feta, 1
    plastry szynki, 10

  16. Cebula faszerowana

    ! kg cebuli, 10 dag ryżu, szklanka mleka, 3 jajka, 10 dag konentratu pomidorowego, łyzka mąki, 3 łyzki tłuszczu, przyprawy, szklanka wywaru z włoszczyzny

  17. faszerowana cukinia

    8-16 osób
    4 małe cukinie mogą być też 2 duże
    500g mięsa mielonego

  18. Faszerowane jajeczka imbirowe

    na 2 osoby
    4 jajka
    pół łyżeczki czerwonej słodkiej papryki

  19. Pstrąg faszerowany borowikami

    pstrąg 2 szt
    borowiki suszone - garstka
    1 cebula

  20. Jajka faszerowane masą z tuńczyka

    6 jajek
    puszka tuńczyka w sosie własnym
    2 łyżeczki przecieru pomidorowego

  21. Kurczak faszerowany wątróbką

    30 dag wątróbki drobiowej drobno posiekanej
    odciśnięta mała bułka namoczona wczesniej w mleku
    trochę bułki tartej ok. 2 łyżki

  22. Papryka z mięsem i kasza gryczaną Przepis pochodzi z książki kucharskiej: Faszerowane warzywa

    3 małe czerwone papryki
    0,25kg mięsa mielonego
    1 cebulka

  23. Faszerowane jajka pastą z łososia.

    4 jajka
    łosoś norweski wędzony w plastrach (50gr)
    4 łyżki majonezu

  24. Ogórki faszerowane wg Niunia022

    1 kg ogórków
    2 jaja
    20 dag żółtego sera

  25. Faszerowane pomidorki

    3 pomidory
    15-20 dag mielonego
    papryka zółta