z boczku surowego

478 łatwych przepisów na z boczku surowego Przeglądasz 18 stronę książki kucharskiej

  1. Wstążki w sosie bolońskim

    makaron Lubella wstążki 500 g
    oliwa z oliwek 3 łyżka
    masło 2 łyżka

  2. Na zdjęciu znajduje się Mój bigos

    Mój bigos

    1½ kg kapusty kwaszonej
    1kg chudego surowego boczku
    60 dkg łopatki wieprzowej

  3. Na zdjęciu znajduje się placki z cukinii ze szpinakiem

    placki z cukinii ze szpinakiem

    1 cukinia
    2 duże ziemniaki
    2 łyżki mąki

  4. Na zdjęciu znajduje się Rybno-pieczarkowe kotlety :

    Rybno-pieczarkowe kotlety :

    1 średniej wielkości filet z pangi ( lub innej białej ryby )
    15 dag surowego boczku
    1 cebula

  5. Na zdjęciu znajduje się Bigos

    Bigos

    2,5 kg dobrej kiszonej kapusty,
    2 duże cebula,
    0,5 kg surowego boczku wędzonego,

  6. Na zdjęciu znajduje się Śląskie Rolady Wołowe

    Śląskie Rolady Wołowe

    4 Szt. Podłużnych płatów mięsa wołowego
    2 Średnie ogórki kiszone
    1 Średnia cebula

  7. Szare kluski wielkopolskie.

    1kg. ziemniaków
    mąka
    sól

  8. Żurek na hiszpańskiej kiełbasce

    włoszczyzna 1
    pikantne kiełbaski hiszpańskie 5
    żur 500ml

  9. Na zdjęciu znajduje się schabowy nadziewany

    schabowy nadziewany

    4 grubsze płaty ze schabu bez kości,
    150 g chudego wędzonego boczku lub polędwicy łososiowej,
    3 plastry ananasa z puszki pokrojonego na małe kawałki,

  10. Na zdjęciu znajduje się pasztet drobiowo-wieprzowy

    pasztet drobiowo-wieprzowy

    piersi z kurczaka, 3 pojedyncze
    karczek, 60 dag
    boczek wędzony na surowo, 30-35 dag

  11. Na zdjęciu znajduje się Makaron w pikantnym sosie

    Makaron w pikantnym sosie

    50 g masła,
    1 cebula drobno posiekana,
    2 małe chili (zielone i czerwone) pokrojone w drobną kostkę,

  12. Na zdjęciu znajduje się Bigos

    Bigos

    kapusta swieza, 1 kg
    kapusta kiszona, 1 kg
    kielbasa z typu zwyczajnych, 4 laski

  13. Na zdjęciu znajduje się Bigos

    Bigos

    Składniki dla 12 osób:,
    2 kg kapusty kwaszonej,
    1/2 kg białej kapusty cukrowej,

  14. Śląskie Rolady Wołowe

    4 Szt. Podłużnych płatów mięsa wołowego
    2 Średnie ogórki kiszone
    1 Średnia cebula

  15. Kapuśniak

    500 gramów kiszonej kapusty
    600 ml bulionu wołowego lub warzywnego
    100 gramów wędzonego surowego boczku w plasterkach

  16. Botwinka ze szpinakiem

    2 marchewki młode
    gałązka natki pietruszki
    kawałek listka ogrodowego maggi

  17. Pasztet po wiejsku

    600g chudej wieprzowiny (łopatka lub szynka)
    400g wędzonego surowego boczku
    350g wątróbek drobiowych

  18. dzisiaj baba ziemniaczana

    1 kg ziemniaków
    2-3 jajka
    1.5-2 szkl. maki pszennej

  19. Bigos

    2,5 kg dobrej kiszonej kapusty
    2 duże cebule
    1 duża marchewka

  20. Klops wg gargamela

    1 kg mięsa mielonego
    300ml mleka zagęszczonego niesłodzonego
    sol

  21. bigos a'la miga

    kiszona kapusta
    słodka kapusta
    przyprawy: pieprz,ziele angielskie, kminek,liście laurowe

  22. Kiełbasiane fantazje Kazika

     Proporcja na 8 osób (tego dnia akurat tylu stołowników): 
    * 50 dag kiełbasy śląskiej (lub inna grubo mielona);
    * 10dag boczku wędzonego surowego;

  23. Rolada wieprzowa czosnkowo-ziołowa

    1 kg chudego surowego boczku (bez kości)
    6-7 ząbków czosnku
    po pół łyżeczki suszonej mięty szałwi, cząbru, bazylii i majeranku

  24. Bigos znakomity

    2 kg kiszonej kapusty
    50 dag białej kapusty
    1,5 kg mięsa bez kości: surowej wieprzowej szynki lub łopatki, rostbefu i 1/4 kaczki 50 dag kiełbasy (podwawelska, krajeńska lub jałowcowa)

  25. Pikantna fasolowa

    40 dag najdrobniejszej fasoli perłówki
    20-30 dag wędzonego surowego boczku
    3-4 ziemniaki